Gratis ZZP-boek "100 dagen dankbaarheid"

We mogen tien ZZP boeken vergeven van Alexandra Smith

Als ZZP’er in de crisistijd geeft Alexandra Smith de lezer 100 dagen lang een kijkje in de keuken. In columnachtige, anekdotische stukjes schrijft ze over de hunkering naar succes, de tegenslagen waar je mee te maken kunt krijgen, de schaamte die zorgt dat je alleen maar over successen praat en het spanningsveld tussen werk en privé. 

In dit boek “100 dagen dankbaarheid”, dat ze precies in 100 dagen schreef, vertelt schrijfster Alexandra Smith hoe zij in 100 dagen als zzp’er de crisis de baas blijft. Het boek geeft inzichten in denkwijzen, die beïnvloedt worden door alledaagse gebeurtenissen. Scherpe, humoristische observaties worden afgewisseld met droombeelden over het leven als ondernemer.

Het verhaal ontwikkelt zich van dankbaarheid voor wat er wél is, naar inzicht wat nodig is om de situatie te verbeteren. In 100 dagen dankbaarheid rekent Alexandra op eigen wijze af met de crisis. Alexandra Smith (1975) is schrijver, presentatiecoach en model. Eind 2011 debuteerde ze met de roman Schemervlucht. Sinds 2008 is ze fulltime ZZP’er.

ZZP Nederland - Johan Marrink: Ik heb Alexandra bij toeval ontmoet en daarna het boek gelezen, aanvankelijk met enige scepsis, maar was onder de indruk van haar openheid over de gebeurtenissen in het boek. Gaandeweg illustreert ze dagelijks te leren in het ondernemer zijn en komt ze tot resultaat. 100 dagen dankbaarheid is een prettig lezend leerboek dat je aanzet tot nadenken over je eigen bestaan als zelfstandige en hoe je dat kunt omzetten in resultaat. 

10 boeken voor bij ZZP Nederland aangesloten zelfstandigen
ZZP Nederland mag 10 exemplaren van het boek “100 dagen dankbaarheid” weggeven. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen is een simpele vraag  beantwoorden:

“In welke krant kreeg het boek, “100 dagen dankbaarheid”,  van Alexandra Smith een vervolgserie?”

U kunt uw antwoord tot 21 december insturen via info@zzp-nederland.nl met vermelding van uw gegevens en uw aansluitnummer bij ZZP Nederland. Onder alle inzenders, die aangesloten zijn bij ZZP Nederland, zullen 10 exemplaren van het boek worden verloot. Prijswinnaars krijgen via e-mail een bericht dat ze tot de winnaars behoren en ontvangen het boek thuis per post.

Het boek is ook te bestellen via onze | webshop |

Een hoofdstuk uit het dagboek:

6 oktober 2013

‘Succes begint met omdenken’

In een boekje dat de techniek van het omdenken behandelt, schrijft Berthold Gunster dat we een probleem niet als probleem moeten zien. Een probleem moeten we zien als een feit dat zich voordoet in de werkelijkheid. Feiten in de werkelijkheid behoeven niet altijd een oplossing. Sommige oplossingen betekenen namelijk dat je het erger maakt.

Gunster zegt iets anders wat blijft hangen. We zien wat we dénken te zien. Dit komt niet noodzakelijk overeen met de realiteit. Ik denk aan The Matrix en glimlach. Neem ik de werkelijkheid goed waar? Ik besluit het te toetsen. De beleving van mijn werkelijkheid is dat ik met uitzondering van één goed jaar, al zes jaar zo weinig omzet dat ik er amper van rondkom. Dat zijn de feiten. Maar betekenen deze feiten écht dat ik het slecht heb gedaan? Je zou ook kunnen zeggen: het is een wonder dat je in de crisisjaren nog steeds je hoofd boven water hebt kunnen houden. En dat terwijl je nauwelijks iets aan acquisitie hebt gedaan. Als je het zo bekijkt, gaat het lang zo slecht niet.

Ik heb iets gedaan wat best knap is. En ik ben het nog aan het verbeteren ook. Dat klinkt goed. Veel beter dan zeggen dat ik een zzp’er ben in crisistijd die amper rondkomt. Ik heb nog geen enkele maand een huurachterstand opgelopen en er is nog nooit een deurwaarder aan de deur geweest. Ik heb ook altijd kunnen eten. En hoewel ik amper geld of tijd had voor sociaal doen, ben ik elk jaar wel een of meerdere keren op vakantie geweest.

 Ik neem een besluit. Het is afgelopen met de lijdende vorm. Ik weet niet of Gunster het zo bedoeld heeft, maar ik zie plotseling een stijgende lijn. In alles. Het gaat best goed met mij. En straks gaat het nóg beter.

Ik ben gezegend

 

Deel deze pagina: