Groningers willen Remkes als CDK en opvolger Alders

StartBedrijf

Terwijl de rook van de mededeling van Alders commissaris der Koningin in Groningen nog niet is verdwenen wordt in Groningen al druk gespeculeerd over wie zijn opvolger moet worden. Het begint allemaal met lof over het optreden van Hans Alders die lange tijd vertegenwoordiger van de provincie Groninger was. “De man die contacten had met Den Haag en stond voor zijn zaak, ons Groningen” reageert de Groninger bevolking.

Uiteraard steken direct geruchten de kop op over wie zijn opvolger moet worden. Johan Remkes is een veelgehoorde naam. Remkes die zelf zijn roots in Groningen heeft en graag de binnenstad van Groningen bezoekt heeft iets met Groningen en Groningers. Niet alleen woont de ex-minister in Groningen in de weekends, maar ook zijn partner is geen onbekende in Groningen.

Remkes welkom in Groningen
Remkes staat bekend als een wat stugge man die staat voor zijn mening, iets wat Noordelingen aanspreekt. Partijafkomst vindt men in Groningen minder belangrijk, invloed is het sleutelwoord. Ook ondernemers in Groningen zouden zich kunnen vinden in Remkes als sterke man voor het Noorden. Remkes zijn eigen voorkeur is niet bekend, maar bij bijeenkomsten in Groningen schopt hij regelmatig tegen het beleid aan nu hij niet meer minister is… Een voorbedachte rade?

Alders naar Utrecht
Ondertussen gaat de stoelendans verder: Hans Alders wordt genoemd als CDK Utrecht. Boele Staal die deze functie tijdelijk bekleedt wil graag zo snel mogelijk een opvolger.
 

Deel deze pagina: