Heeft ZZP'er wel toekomst na 12 september

Stichting ZZP nederland

Verkiezingsdebat over toekomst ZZP’ers

Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP) willen aandacht van politieke partijen bij de verkiezingen. Daarom organiseert Stichting ZZP Nederland een verkiezingsdebat op 28 augustus met medewerking van Kamerleden van VVD (Erik Ziengs), CDA (Herma Boom), D66 (Kees Verhoeven), GroenLinks (Niels vd Berghe), PvdA (Mei Li Vos) en de SP (Sharon Gesthuizen). De grote groep ZZP’ers vertegenwoordigt minstens 750.000 stemmen, samen goed voor 10 Kamerzetels en partijen zien dat inmiddels ook in.

Pittig debat

Het belooft een pittig debat te worden want de standpunten staan lijnrecht tegenover elkaar. Daar waar PvdA en SP de ZZP’er eigenlijk weer als werknemers wil behandelen inclusief minimumloon staan liberalere partijen op het standpunt dat ZZP’ers ondernemer zijn en geen betutteling van de overheid nodig hebben. Ook de ZZP’ers zelf willen niets weten van betutteling: verplichte verzekeringen doen vrijwel iedere zelfstandige gruwelen, dit is ook onderwerp van het debat.

Schijnzelfstandigen, daar heeft de politiek het voortdurend over. Zijn dat vogelvrije werknemers zonder contract en wat doen we met buitenlandse zelfstandigen zonder duidelijke herkomst? Partijen denken daar zeer tegenstrijdig over. Het debat moet duidelijkheid geven.

Volgens Stichting ZZP Nederland wordt het tijd dat partijen eens duidelijk maken dat de 750.000 zelfstandigen een belangrijk deel van de kleine economie vormen en niet de toekomstige werkende armen zijn die massaal naar de Voedselbank moeten.Datum:                                     28 augustus 2012

Locatie:                                    Hotel De Witte Bergen Eemnes (bij Hilversum)

Aanvang:                                 19.00 uur, zaal open 18.30 uur

Discussieleider:                       Jaap Jongejan

ZZP Boeken tipNieuw: Eigen handboek ZZP Nederland

Dit boek, een eigen uitgave van Stichting ZZP Nederland, helpt u op weg, met zeer begrijpelijke uitleg. Alles over regels, belastingen, btw, administratie, tarieven, verzekeringen, klanten etc. Ook voor ervaren ZZP’ers een mooi naslagwerk! Introductieprijs: € 19,95


Meer informatie »

Deel deze pagina: