Innovatievouchers ook voor ZZP'er

Ministerie Financiën

8000 nieuwe innovatievouchers beschikbaar
Het ministerie van Economische Zaken stelt vanaf 23 februari weer nieuwe innovatievouchers beschikbaar bij Agentschap NL. In totaal zijn er 6200 publieke en 2000 private vouchers aan te vragen. Met een innovatievoucher kan een ondernemer een kennisvraag over het vernieuwen van een product, proces of dienst laten beantwoorden.

Publieke vouchers moeten worden besteed bij publieke kennisinstellingen, zoals universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen. Private vouchers moeten worden besteed bij private kennisleveranciers, zoals ingenieursbureaus. Er zijn twee vormen van innovatievouchers: 'kleine' vouchers van 2.500 euro en 'grote' vouchers van 7.500 euro. Bij grote publieke vouchers geldt een eigen bijdrage van een derde van het totale bedrag, terwijl bij de grote private vouchers een verplichte eigen bijdrage van 50 procent geldt.

Ondernemers die gebruik willen maken van een private voucher, dienen dit altijd in samenspraak met een adviseur van het landelijke innovatienetwerk Syntens te doen. Deze adviseur helpt bij het formuleren van de kennisvraag, toetst deze aan de regeling en selecteert samen met de ondernemer een geschikte kennisleverancier die de vraag kan beantwoorden. De hulp en ondersteuning van Syntens is gratis.

Wat kunnen ZZP’ers met deze vouchers
Met deze vouchers kunt u bijvoorbeeld ondersteuning krijgen op het gebied van innovatie naar de toekomst. Zeker in huidige tijden is het zaak om u te onderscheiden in de markt en nieuwe proposities te bedenken. Dit helpt u nu, maar ook naar de toekomst is het een mooie versteviging van uw ondernemerschap.

Aanbod Innovatieversnelling.nl
Ewald Theunisse, bekend van het boek “Eenpersoonsmerk” en ZZP Nederland workshops, verzorgt samen met drie collega’s maatwerktrajecten op het gebied van innovatie. Geen dure cursussen en seminars met standaardadviezen dus, maar hoogstpersoonlijke ondersteuning en begeleiding in het innovatieproces. Gegeven door ervaren adviseurs van Innovatieversnelling.nl die weten waar ze over praten. ZZP’ers kunnen nu gebruik maken van een persoonlijk innovatietraject ter waarde van maar liefst € 2.500,- gratis met private vouchers. Zie www.innovatieversnelling.nl

Innovatievouchers direct aanvragen
Het aantal zelfstandig ondernemers dat van de subsidieregeling van de overheid gebruik kan maken is beperkt. Om voor het gratis adviestraject in aanmerking te komen, moet eerst een innovatievoucher worden aangevraagd. De aanvraagprocedure is eenvoudig en werkt snel. De vouchers komen beschikbaar op 23 februari aanstaande: morgen dus. Wilt u zich verzekeren van innovatie vouchers dan dient u morgen al een innovatievoucher aan te vragen. Want op is op! Zie www.agentschapnl.nl/innovatievouchers
 

Deel deze pagina: