Interview: 10.000ste ZZP'er bij ZZP Nederland

ZZP Nederland

Op woensdag 13 januari 2010 was het dan zo ver. ZZP Nederland kon de10.000ste zelfstandige inschrijven. Om meer cachet aan het geheel te geven werd Inez Petter-Visser, met een bezoek van 2 medewerkers van ZZP Nederland verrast. Inez werd in de watten gelegd met een mooi bos bloemen, een jaar lang gratis rechtsbijstandsverzekering bij Arag, een boekhoudpakket van Informer, het boek Calimeromarketing 2.0 van Karen Romme met persoonlijk voorwoord en ook nog eens een gratis abonnement voor het leven bij ZZP Nederland.

Interesse
ZZP Nederland is zeer geïnteresseerd in wat er speelt bij haar aangeslotenen, daarom werd tijdens dit bezoek dan ook de gelegenheid te baat genomen om Inez de hemd van het lijf te vragen. De uitkomst van het interview kunt u hieronder lezen.Interview
Bij aankomst werden Johan Marrink en Leo Kits allerhartelijkst ontvangen in het huis van Inez Petter-Visser in Amersfoort. De koffie en thee stonden al snel op tafel, net als diverse soorten koeken. Twee van haar drie kinderen waren thuis en speelden rustig met elkaar op de achtergrond. Na enige ditjes en datjes te hebben uitgewisseld begon het interview. 

ZZP Nederland: Hoe lang ben je al ZZP´er?
Inez: Sinds mei 2009.
 
ZZP Nederland: Waarom ben je voor je zelf begonnen?
Inez: Ik wilde na de periode dat ik voor mijn kinderen heb gezorgd weer aan het werk. Met het werk als ZZP´er kan ik dat ideaal combineren met de zorg voor mijn drie kinderen. Ik ben opgeleid als interieurarchitect en heb specifieke vaardigheden voor professional organizer opgedaan bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO).
 
ZZP Nederland: Ben je afhankelijk van je werk als ZZP´er?
Inez: Geld is niet de drijfveer om voor mezelf te beginnen. Ik hoef niet het gezin te onderhouden. Ik doe nu waar ik voor ben opgeleid en wat ik leuk vind. Dat ik daarmee geld verdien om extraatjes te kunnen doen met mijn gezin is mooi meegenomen.

ZZP Nederland: Heb je opstartproblemen gekend?
Inez: Eigenlijk niet. Ik heb veel met bekenden en familie gepraat voor ik voor mezelf begon. Ik heb veel op internet opgezocht over regeltjes, wetgeving et cetera. Hierbij kwam de website van ZZP Nederland ook goed van pas. Echte opstartproblemen heb ik niet gekend. Het was wel even schrikken toen ik  eenmaal begonnen was. Dan kun je overzien wat je allemaal zelf moet doen. Dat is bij elkaar wel veel;  acquisitie voeren, boekhouden, kennis bijhouden et cetera.

ZZP Nederland: Wat haalde je uit je gesprekken met je familie en vrienden?
Inez: Het heeft me met name geleerd goed na te denken over wat ik zelf kan. Het is als ondernemer belangrijk om te weten wat je kunt, maar soms zelfs nog belangrijker om te weten wat je niet kunt. Doordat je je netwerk gebruikt om te klankborden, wordt jezelf een spiegel voorgehouden. Hierdoor moet je goed nadenken over wat je kan en wilt. Dat is erg leerzaam.

ZZP Nederland: Hoe kom jij aan je opdrachtgevers?
Inez: Ik heb voordat ik begon al veel koude acquisitie gepleegd (jezelf kenbaar maken aan mensen die jou nog niet kennen, red.). Ik zag er erg tegen op. Maar op den duur leer je jezelf goed te vertegenwoordigen en gaat het steeds makkelijker om mensen er op te attenderen wat jij voor hun kunt betekenen. Verder heb ik veel bekenden via de christelijke gemeenschap. Ook hier weet men onderhand dat ik voor mezelf ben begonnen en vertelt men dit verder. Uiteindelijk gaat de mond op mond reclame het best.

ZZP Nederland: Waarom ZZP Nederland?
Inez: Allereerst heb ik veel geleerd van de informatie op de website. Daarnaast wilde ik mijzelf verzekeren en zag dat ZZP Nederland een goede en goedkope bedrijfsaansprakelijkheid had. Ook ben ik erg gecharmeerd van de algemene leveringsvoorwaarden die je gratis krijgt. Verder kan het geen kwaad om aan te sluiten bij een organisatie die zijn best doet voor jouw eigen doelgroep.

ZZP Nederland: Merk je ook iets van de crisis?
Inez: Eerlijk gezegd niet. Ik denk dat ik daarvoor voldoende ´lijnen´heb lopen naar potentiële opdrachtgevers. Bovendien gaan veel mensen nu even niet verhuizen. Dan willen ze toch hun huis een ander aanzien geven. Dan kunnen ze mij inhuren voor advies. Niet alleen over hoe het interieur er uit moet zien. Maar ook hoe ze hun leven, en daarmee huis, wat beter op orde kunnen krijgen. Als professional organizer help ik mensen hun leven in en om het huis rust te geven. Met een luisterend oor, een frisse en analytische blik en met talent voor opruimen en organiseren, help ik mensen om de juiste keuzes te maken. Het feit dat mijn diensten als professional organizer ook middels een Persoons Gebonden Budget (PGB) kunnen worden betaald, zal ook geen kwaad doen om de crisis te overleven.

ZZP Nederland: Hoe zie jij de toekomst?
Inez: Goed. Ik werk inmiddels zo´n 20 uur in de week voor mijn eigen bedrijf ´Inez Helpt´. Ik heb voldoende klanten om daar eventueel meer van te maken, maar het moet niet ten koste van mijn zorgtaak voor mijn gezin. Op den duur, als de kinderen wat groter zijn, zal meer uren werken wellicht nog een optie worden.

De website van Inez vindt u  | hier |

Wij bedanken Inez hartelijk voor haar tijd en hopen dat ze nog lang zal genieten van haar werk en haar gezin.

Deel deze pagina: