Jobbird: werkloosheid onder werkzoekende ZZP'ers

Volgens vacatureportaal Jobbird zit de helft van de ZZP'ers in Nederland  werkloos op de bank. Dit zou blijken uit een analyse onder ruim zeshonderd profielen van zelfstandigen. Van alle ZZP'ers heeft 54 procent tien jaar of langer werkervaring. ZZP'ers zijn naarstig op zoek naar nieuwe opdrachten en dat maakt de groep kansrijk voor bedrijven die zoeken naar kwalitatief goed personeel. Weer slecht nieuws over ZZP’ers dat er blijkbaar in moet gaan als zoete koek.

Wij van WC Eend adviseren WC Eend
Volgens Stichting ZZP Nederland is het goed dat er portals bestaan voor het samenbrengen van opdrachtgever en opdrachtnemer, ZZP’ers zijn daar ook bij gebaat. Ook Jobbird is een prima initiatief, maar een beetje jammer dat Jobbird het nieuws wil halen met slechte eenzijdige berichten. Als je een onderzoek houdt onder mensen die op zoek zijn naar opdrachten zul je dit soort cijfers gemakkelijk kunnen produceren, daar heb je eigenlijk geen onderzoek voor nodig. Het lijkt een beetje op de tv reclame: “Wij van WC Eend adviseren WC Eend.

"Werkloosheid is hoog onder werkzoekenden"
Stichting ZZP Nederland heeft contact gezocht met Jan Peter Cruiming van Jobbird, maar deze was niet voor commentaar beschikbaar. Via de website is het onderzoek niet beschikbaar. Werner Tolsma voorlichter namens Jobbird reageert en meldt dat het onderzoek is gehouden onder ZZP’ers die staan ingeschreven bij Jobbird en kan zich voorstellen dat het bericht wordt ervaren als tendentieus. Werner begrijpt ook dat als je een onderzoek houdt onder werkzoekenden dat de kans wel erg groot is dat het merendeel werkloos is…

Link: | volledig persbericht Jobbird |
 

Deel deze pagina: