Jongerenactieweek CWI gestart samen met UWV

CWI net

Jongerenactieweek CWI gestart

Het aantal ingeschreven jongeren bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) daalt met sprongen. Desondanks is er een groep jongeren die niet bij CWI bekend is, geen bijstandsuitkering ontvangt, geen opleiding volgt en ook niet aan het werk is. De 129 CWI vestigingen organiseren in de Jongerenactieweek van 26 tot en met 30 maart een keur aan creatieve activiteiten om met name ook met deze categorie jongeren in contact te komen. Het gaat om activiteiten als speedmatching en -dating, banenmarkten, jongerenontbijt. CWI werkt in de actieweek samen met UWV, gemeenten, Taskforce Jeugdwerkloosheid, scholen en kenniscentra.

De landelijke aftrap van de Jongerenactieweek vindt op maandag 26 maart plaats in de CWI vestiging Amsterdam Zuidoost. Tegelijkertijd vindt ook de kick-off plaats van het televisieprogramma Help! Ik krijg een baan dat op zondag 1 april om 16:00 uur bij RTL5 start met presentator en cabaratier Klaas van der Eerden.

De werkloze Wicher (19) uit de Rijp wordt in aflevering 2 van Help! Ik krijg een baan aan het werk geholpen in drukkerij Huig Haverlag Printing in Wormerveer. Hij vertelt tijdens de bijeenkomst samen met zijn tipgever Erwin (16) over de overval, de coaching en het werken in Help! Ik krijg een baan.

Deel deze pagina: