Kamer van Koophandel heeft er een handeltje bij

ZZP Nederland

Kamer van Koophandel handelt in adressen van ZZP’ers

ZZP Nederland, belangenbehartiger van meer dan 7000 ZZP’ers, wordt bestookt met telefoontjes en e-mails van aangesloten ZZP’ers over de verkoop van hun gegevens aan Google. De meeste ZZP’ers werken vanuit hun woonhuis en daardoor liggen de privégegevens van de ca 500.000 ZZP’ers te grabbel op Google Maps.

Voor de inschrijving in het handelsregister dient een ZZP’er al zijn gegevens aan de Kamer van Koophandel te overhandigen. Vaak betreft het hier eveneens de privégegevens van de ZZP’er. (Geheime) telefoonnummers, privéadressen en andere gegevens die niet bedoeld zijn voor marketingdoeleinden. Bovendien bestaat bij Google Maps ook nog eens de mogelijkheid voor iedereen om gegevens aan de vermelding toe te voegen.

Mensen die zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel worden meestal direct na hun inschrijving al overladen met aanbiedingen voor hun bedrijf, verzekeringen, kantoorartikelen en anderze zaken. Nu staan ze ook nog eens te grabbel op Google Maps, vaak met hun 06 nummer.

Blijkbaar heeft de Kamer van Koophandel er geen enkele moeite mee om voordeel te slaan uit de verkoop van privégegevens. Natuurlijk is het een goede zaak dat de gegevens bij de Kamer van Koophandel vastgelegd worden. Met deze gegevens kan men controleren met wie men zaken gaat doen. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is verplicht en de bijdrage is voor veel ZZP’ers al een doorn in het oog, maar het getuigt ook nog eens van weinig respect van de Kamer van Koophandel om geld te gaan verdienen aan de verkoop van deze adressen.

Bij het inschrijven bij de Kamer van Koophandel wordt ook niet gewezen op het feit dat de adressen verkocht worden. Dit zou op zijn minst al een verbetering zijn, maar we vragen ons af waarom de Kamer van Koophandel nog eens munt moet slaan uit een toch al verplichte winkelnering. Gelukkig gaan er in de Tweede Kamer inmiddels stemmen op om deze vreemde handelspraktijken van de Kamer een halt toe te roepen…

Deel deze pagina: