Kansen voor zzp'ers op de Bengalese markt

Business Development Friesland

ZZP’ ers die ook over de grenzen durven te kijken hebben wellicht een nieuwe markt om werkzaam te zijn. Op 21 en 22 juni aanstaande nemen bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam vijftien ICT bedrijven uit Bangladesh deel aan hét Nederlands-Bengalees Matchmaking Event van 2011. Het event wordt georganiseerd in samenwerking met het  International Trade Centre(ITC), een samenwerkingsverband van de WorldTradeOrganizationen de Verenigde Naties.

Wat gebeurt er?
De vijftien bedrijven uit Bangladesh bieden Nederlandse bedrijven goede kansen op het gebied van outsourcing van automatisering. Tijdens het matchmaking event komen zij in contact met Nederlandse IT & ITES bedrijven en ZZP-professionals. Zij laten in een persoonlijk gesprek op dinsdag 21 of woensdag 22 juni zien over welke expertise zij beschikken. De bedrijven zijn ervaren in verschillende sectoren en kennen specialisaties op gebieden als, E-learning, social networking, video production en veel meer.
 
Waar liggen de kansen?
De matchmakingsessies zullen georganiseerd worden in combinatie met een netwerkbijeenkomst waar de Bengalese bedrijven aan deelnemen. ZZP’ ers die geïnteresseerd zijn in outsourcing zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit event. Dit kan zowel door de bijeenkomst bij te wonen of door direct in contact te worden gebracht met een van de vijftien Bengalese bedrijven in een één-op-één gesprek. Bangladesh is een opkomende economie met hoog gekwalificeerde IT-ers met goede beheersing van de Engelse taal en een zeer competitief outsourcing prijsniveau. Het voordeel voor zzp’ ers is dat ze door zelf projecten aan te dragen aan Bengalese bedrijven hun eigen opdrachtencapaciteit sterk vergroten.

Daarnaast is het voor zzp’ ers mogelijk om als intermediairs te gaan optreden tussen Bengalese bedrijven en Nederlandse opdrachtgevers. Grotere opdrachtgevers hebben niet altijd de tijd om zich te verdiepen in de gebruiken en werkcultuur van andere landen. ZZP’ers die hier wel tijd aan besteden kunnen met deze voorsprong een brug vormen tussen Bengalese bedrijven en Nederlandse opdrachtgevers.

Bangladesh
Bangladesh is één van de landen waar de offshore-industrie groeit. Volgens onderzoek van Gartner, een toonaangevend IT onderzoeks- en consultancybureau, blinkt Bangladesh vooral uit in kostenbesparing. Zo verdient een programmeur gemiddeld vijfduizend dollar per jaar. Ook de beschikbaarheid van hoogopgeleide specialisten is een groot voordeel van Bangladesh. Er liggen in Bangladesh kansen voor het Nederlandse IT bedrijfsleven om kosten te kunnen besparen.

Meer informatie
Voor meer informatie over het Nederlands-Bengalees Matchmaking Event kunt u contact opnemen met Lennard Drogendijk, Business Development Friesland op telefoonnummer 06-51099703 of 058 845 8045 of via info@bdfriesland.nl

 

Deel deze pagina: