LTO Noord verliest weer leden

ANP - 19-03-2007
De landbouworganisatie LTO Noord heeft afgelopen jaar 3,8 procent van haar ledental verloren. In 2005 stapten ook al veel leden op. Volgens de organisatie is de huidige daling vooral het gevolg van de schaalvergroting in de agrarische sector.

Wel zijn de rode cijfers van 2005 inmiddels weggewerkt, zei algemeen directeur Ton van Vuren maandag. ,,De kosten van de organisatie zijn met 30 procent teruggebracht.'' LTO Noord gaat dit jaar de ledenterugval te lijf met een grote wervingscampagne. ,,Nu is 65 procent van de boeren boven de rivieren lid. Dat moeten er meer worden.''

LTO Noord behartigt de belangen van 35.000 landbouwondernemers in de negen provincies boven de grote rivieren na een fusie in 2005 van GLTO, WLTO en NLTO. Volgens de belangenbehartiger heeft het werk van LTO Noord het afgelopen jaar tientallen miljoenen opgeleverd voor de agrarische sector.

Met name op gebied van ruimtelijke ordening, zoals het vinden van een balans tussen landbouwontwikkeling en bescherming van nieuwe natuurgebieden, claimt de landbouworganisatie successen.

Deel deze pagina: