Miljoenennota 2009 niet echt spannend voor ZZP’er

ZZP Nederland
Miljoenennota 2009 niet echt spannend voor ZZP’er, wel enkele zoethouders
 
Bij de presentatie van de Miljoenennota 2009 op Prinsjesdag zijn geen spectaculaire veranderingen voor de ZZP’ers in aangekondigd. Het is leuk van het Kabinet om aan te kondigen dat er meer aandacht komt voor het zelfstandig ondernemerschap, maar dit lijkt meer een leuke opmerking te zijn dan een houvast.
 
Stijging MKB winstvrijstelling
Het enige positieve puntje voor bestaande ZZP’ers is misschien de verhoging van de MKB winstvrijstelling die van 10% naar 10,7% gaat. Bij een winst van 40.000 Euro zal dit een voordeel betekenen van ca 250 Euro per jaar.

Startersaftrek wordt verhoogd
De Startersaftrek wordt verhoogd met meer dan 7%, een bedrag van 155 Euro per jaar . Dat lijkt aardig en dat is het ook. Op dit moment lopen ca 100.000 Nederlanders er over te denken om een eigen bedrijf te beginnen en ieder steuntje daarbij is mooi meegenomen.
 
Niets over VAR verklaring 2009
Liever had ZZP Nederland maatregelen gezien waarbij het bepaalde beroepsgroepen gemakkelijker wordt gemaakt om aan de slag te kunnen als zelfstandige. Nog steeds ondervinden vakmensen in de zorg een flinke dosis tegenwerking bij het aanvragen van een VAR verklaring en ook mensen met alle vakdiploma’s voor beroepschauffeur staan werkloos aan de kant terwijl er in beide groepen een schreeuwend tekort is aan vakmensen.

Deel deze pagina: