Modernisering arbeidsmarkt kan niet zonder zzp'ers

Zelfstandigenforum

De zzp-organisaties Platform Zelfstandige Ondernemers, Stichting ZZP Nederland en Zelfstandigen Bouw hebben zich verenigd in het Zelfstandigenforum en willen bij de uitwerking van het regeerakkoord op sociaaleconomisch gebied, gezamenlijk meepraten over de positie van de zelfstandigen. Dat staat in hun brief aan SZW-Minister Wouter Koolmees.

Modern

Zij reageren daarmee eensgezind, zoals ook weergegeven in het artikel van het FD (download hier), op de wens van Koolmees om een breed draagvlak te creëren voor modernisering van de arbeidsmarkt. “Wij willen meewerken aan een moderne arbeidsmarkt met ruim baan voor zelfstandige ondernemers”, zegt voorzitter Maarten Post van Stichting ZZP Nederland.

Praten met zzp'ers

De voorzitter van PZO, Denis Maessen vindt, dat het hoog tijd wordt om ook de zelfstandigen daadwerkelijk te betrekken bij de uitwerking van de arbeidsmarktparagraaf in het regeerakkoord. “Wij willen rechtstreeks betrokken zijn bij de uitwerking van kabinetsplannen voor onze achterban. Er moet niet langer over ons worden gesproken, maar met ons”, aldus Maessen.

De drie zelfstandigenorganisaties willen vooral benadrukken, dat zelfstandigen een eigen positie op de arbeidsmarkt en in de arbeidswetgeving verdienen. “Ondernemers passen niet in het stelsel van werkgevers en werknemers”, zegt Charles Verhoef, voorzitter van Zelfstandigen Bouw.

Deel deze pagina: