Motivaris geeft potentiële ZZP´ers bedrijf cadeau

Motivaris /Rent-a-Pen

Om een aantal werklozen praktische hulp te bieden bij het op- en uitbouwen van een eigen bedrijf, maar die daarvoor niet de middelen en onvoldoende ondernemerservaring hebben, biedt Motivaris re-integratie uit Zwijndrecht hen een `eigen bedrijf' aan; Rent-a-Pen. Dit initiatief is in hoofdzaak gericht op deelnemers van 45-plussers, maar staat ook open voor jongeren. Bij gebleken succes wil Motivaris in september door het hele land met dit initiatief gaan werken.

De afgelopen weken meldden zich in korte tijd een aantal werkzoekende tekstschrijvers, journalisten en een beginnende videoproducer en componist bij Motivaris. Zij waren allemaal op zoek naar de mogelijkheid om zich als zzp'er (zelfstandige zonder personeel) te vestigen. Het ontbrak hen allen echter aan ondernemersvaardigheden en de benodigde financiën om een eigen bedrijfje op te zetten.

Motivaris biedt hen nu de kans om al werkend ervaring op te doen als zelfstandig ondernemer, via het speciaal voor dit doel opgerichte tekst- en communicatiebureau 'Rent-a-Pen'. Binnen dit bedrijf kunnen de deelnemers, onder begeleiding van een persoonlijke en ervaren coach, begeleid worden naar het zelfstandig ondernemerschap en los te komen van hun uitkering. Hen wordt onder andere geleerd wat het is om zelfstandig te zijn, hoe opdrachten te verwerven, de administratie bij te houden en hun zakelijke netwerk uit te bouwen. De deelnemers aan dit project ontvangen alle mogelijke steun zoals:

- een sterke bedrijfsnaam
- drukwerk voor promotie
- flexplek met computer en printer
- interactieve website
- secretariële ondersteuning
- telefoonopvang
- advies over inrichting van de administratie
- ondersteuning bij de promotie
- coaching on the job door een ervaren adviseur

De deelnemers aan dit `Leren(d) Ondernemen-traject' ontvangen 75% van de te genereren brutowinst binnen Rent-a-Pen® en zodra zij een basisinkomen hebben bereikt waardoor zij uitkeringsonafhankelijk worden, kunnen zij zich loskoppelen van Rent-a-Pen om onder een eigen bedrijfsnaam verder te gaan met behoud van de klanten waarvoor zij hebben gewerkt.

Motivaris zal, bij gebleken succes met dit traject, nieuwe initiatieven ontwikkelen om met name 45-plussers, die ondanks de krapte op de arbeidsmarkt maar mondjesmaat werk weten te vinden, helpen met de opzet van een eigen bedrijf naar het model van Rent-a-Pen. Op dit moment zijn er al onderhandelingen gaande met diverse instanties om daarvoor de nodige fondsen te werven.Deel deze pagina: