Nieuws

Natte Boot Holland niet naar Leeuwarden

Watersport nieuws – Dit jaar al zal er waarschijnlijk een natte uitvoering van Boot Holland komen. Daar waar de gemeente Leeuwarden er op gerekend had om dit in de Friese hoofdstad te kunnen organiseren zal de show in Sneek plaatsvinden. De organisatie van Boot Holland voelde zich niet erg gastvrij ontvangen door de gemeente Leeuwarden. Directeur Andries de Jong van het WTC in Leeuwarden deelde dit besluit mee tijdens de opening van Boot Holland.
 
Ook plaatsen zoals Kampen, Lauwersoog, Harlingen, Lemmer en Oostmahorn zijn afgevallen in de race. In ieder geval zal de natte Boot Holland worden gehouden in 2008 en mischien zelfs dit jaar al in de omgeving van de Houkesloot.
 
Boot Holland is vrijdag geopend door de burgemeester van Sneek. De beurs claimt nu de grootste watersportbeurs van de Benelux te zijn. Daarin streven zij hun “concurrent” Hiswa voorbij. Niet in vloeroppervlak maar wel in het aantal standhouders.
 
Met name het zeilsegment is dit jaar enorm toegenomen waardoor de beurs meer geschikt is voor alle watersporters en niet allen voor mensen met een motorboot.

Boot Holland 2007
9 t/m 14 februari 2007
Bron
Boot Holland
Geplaatst op 10 februari 2007