Nog veel koppelverkoop met kredietverstrekking aan zzp´ers

De Telegraaf

Het mag niet, maar gebeurt wel; koppelverkoop. Kleine ondernemers en zzp´ers die een krediet willen bij een bank hebben het momenteel erg zwaar. En het blijkt ze nog moeilijker (lees duurder) gemaakt te worden doordat vele banken zich schuldig maken aan illegale koppelverkoop. Dit zei een woordvoerder van de Fidin, de branchevereniging van financieel intermediairs, in De Telegraaf.

Bij koppelverkoop stellen banken als voorwaarde voor de verstrekking van een krediet, dat de leningnemer ook een verzekering bij de bank afsluit.

ZZP´ers en kleine zelfstandigen
Kleine ondernemers hebben het momenteel al erg zwaar om een krediet af te sluiten. Door koppelverkoop worden ze min of meer verplicht om ook een dure verzekering bij een bank af te sluiten. Dit is erg jammer. Veel banken krijgen veel van de overheid om juist kredietverstrekking aan zzp´ers meer mogelijk te maken. Door daar koppelverkoop op toe te passen brengen ze de zzp´er toch weer in het nauw.

Kleine lettertjes
Een reactie in het verhaal van De Telegraaf was van een bankmedewerker die zei dat de cliënt niet verplicht is om bij een krediet ook een (dure) verzekering af te nemen. Deze regel staat dan in de kleine lettertjes. Dat is heel mooi gezegd, maar het is wel de kleine afhankelijke ondernemer tegen de grote bank. Een ondernemer die zijn droom wil verwezenlijken heeft vaak geld nodig. Banken zijn er om krediet te verstrekken. Helaas willen veel banken dan toch het onderste uit de kan (ondernemer) en gaan ze gewoon door met illegale koppelverkoop. Een kwalijke zaak.

Deel deze pagina: