Omzet webwinkels groeit stevig

8% omzetstijging naar 5 miljard euro

De omzet van webwinkels in Nederland is in de eerste zes maanden van dit jaar gestegen naar 5 miljard euro. Dat is een mooie groei tegenover de steeds maar dalende detailhandelsverkoop. Maar liefst 8% meer omzet dan in 2012 terwijl de recessie  stevig voortgaat. Dit blijkt uit een onderzoek via Thuiswinkel Markt Monitor. De organisatie onderzocht de omzetcijfers van 2000 webwinkels.

Volgens Ed Nijpels, voorzitter van Thuiswinkel.org:  “We zeiden het vorig jaar ook al, maar de recessie heeft nog altijd geen vat op de online retailmarkt gekregen. Zowel de ondernemers als wij zien nog voldoende kansen voor groei in de online retailbranche. De consument krijgt steeds meer vertrouwen in online shoppen en de ervaren online shopper komt steeds vaker terug.”

46.000.000 bestellingen in 6 maanden

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn bij webwinkels 46 miljoen orders geplaatst. Dat is een stijging in het aantal bestellingen van maar liefst 10%. Iets meer dan de helft van de bestellingen betreffen kleding en boeken. Daarnaast is een sterke groei te zien in online diensten zoals vakanties, verzekeringen en tickets.

Link: | thuiswinkel.org |

 

Deel deze pagina: