Ondernemers draaien op voor kosten verlaging BPM

De Telegraaf/Zibb.nl

De vervoerssector en de werkgeversorganisaties hebben een brandbrief gestuurd naar de Tweede Kamer. Hierin stellen zij dat het ze compleet in het verkeerde keelgat is geschoten dat het bedrijfsleven dreigt op te draaien voor de verlaging van de aanschafbelasting op personenauto´s (bpm).

In de brandbrief hekelen de brancheorganisaties EVO, TLN en KNV het feit dat het kabinet volgens de schrijvers “ de bedrijfsauto als kop-van-jut gebruikt “, terwijl was afgesproken dat de kilometerbeprijzing lastenneutraal zou plaatsvinden. Dat wil zeggen zonder extra kosten voor het bedrijfsleven. Verlaging van de bpm moet volledig op de personenauto worden verhaald aldus de bonden.

Tot grote verbazing van het bedrijfsleven heeft het kabinet besloten om de verlaging van de bpm te financieren door de motorrijtuigenbelasting te verhogen voor alle voertuigen. 'Echter, bestel- en vrachtauto’s betalen helemaal geen bpm, omdat de bpm een luxebelasting is. Voor bestel- en vrachtauto’s gaat het hier dus om een regelrechte lastenverzwaring zonder dat daar iets tegenover staat', verwoordt Loes Spaander van de EVO de kritiek van het gezamenlijke bedrijfsleven.

Deel deze pagina: