Ondernemers niet meer afhankelijk van financiering door bank

Zelfstandigenfonds Nederland

Ondernemers niet meer afhankelijk van financiering door bank

Iedere (startende) ondernemer jen wel het probleem van trage betaling door opdrachtgevers. “Ze zullen toch wel betalen” is nog altijd een leuke grap op verjaardagen, maar voor veel kleine ondernemers een terugkerend negatief probleem. Ondernemers, Freelancers en ZZP ers willen ondernemen en niet de dagelijkse zorgen over de financiën van hun bedrijf.

Banken hebben niets met kleine ondernemers
Banken zijn nu eenmaal niet scheutig als het gaat om financieringen op basis van debiteuren. De bedragen die een kleine ondernemer nodig is zijn daarvoor te klein. Banken denken liever in grote getallen. Lukt het de kleine ondernemer wel dan betalen ze een hoge rente en moeten alles wat ze bezitten in zware verpanding aan de bank geven, maandelijkse overzichten inleveren en dat kost tijd en zorgen.

Factoring voor kleine ondernemers: uniek in Nederland
Een drietal ondernemers heeft bedacht dat het ook anders kan: Factoring van debiteuren. In de “grote”zakenwereld heel gewoon, maar voor kleine ondernemers niet bereikbaar. Factoring is het verpanden van debiteuren, waarna de factormaatschappij het geld voorschiet en ook het incassotraject verzorgt. De ondernemer beschikt snel over zijn geld en hoeft niet voortdurend achter laat betalende debieturen aan te bellen.
Sinds 1 juni  mogelijk
Met de komst van het Zelfstandigenfonds Nederland kunnen nu ook kleine ondernemers gebruik maken van factoring. Tegen het tarief van een kleine 2% van het factuurbedrag zijn ondernemers verlost van het wachten op hun geld. In samenwerking met CreditForce in Houten en een internationale bank wordt ervoor gezorgd dat na het versturen van de factuur binnen enkele werkdagen het grootste gedeelte van het geld op de rekening van de ondernemer staat.

Dubbele zekerheid: ook verzekerd tegen failliet
Mocht de opdrachtgever failliet gaan dan is het factuurbedrag ook voor het grootste gedeelte verzekerd en wordt gewoon uitgekeerd door CreditForce. Dubbele zekerheid en bovenal geen zorgen meer of de factuur wel betaald wordt. De service van het Zelfstandigenfonds Nederland is voorlopig alleen beschikbaar voor bedrijven die aan andere bedrijven leveren.

Meer info: www.zelfstandigenfonds.nl

Deel deze pagina: