Ondernemersboek: Marketing & Acquisitie voor ZZP en MKB

Marketing & Acquisitie voor ZZP en MKB

Uit een enquête van uitgeverij Publimix bleek dat maar liefst 70% van de startende ondernemers moeite heeft met acquisitie en marketing. En klein aantal ondernemers vindt het vinden van nieuwe klanten juist het leukst aan ondernemen.

Starters vinden acuisitie lastig
Acquisitie is iets wat veel starters onterecht erg lastig vinden. Dat beweert Suzanne Goeman, auteur van het boek 'Marketing & Acquisitie voor ZZP & MKB', dat vandaag is verschenen. Goeman voegt eraan toe: 'Het is overigens heel normaal dat acquisitie niet het favoriete onderwerp van veel ondernemers is. Als ZZP’er verkoop je namelijk vooral jezelf. En de angst om fouten te maken is bij kleine ondernemers groot.

ZZP'ers en eenmansbedrijven voelen zich bij hun acquisitie nog wel eens alsof ze met zichzelf leuren. En juist daarin wil Goeman met haar nieuwe boek verandering brengen. 'Acquisitie is leuk en spannend, als je er maar met de juiste houding aan begint. Allereerst moet je overtuigd zijn van je product of dienst en de toegevoegde waarde ervan voor je klant. Je moet dus iets beters, goedkopers óf anders bieden dan de concurrent. Als je jouw product ziet als de oplossing van een probleem van de klant kun je al veel overtuigender klanten werven.' Aan houding en instelling wordt in het boek veel aandacht besteed.

Goeman, de enige Financial Nanny van Nederland, presenteerde vorig jaar september haar eerste boek 'Mijn baas is een hond'. Dat is een dagboek over de startperiode van haar eigen bedrijf met daarin al haar eigen blunders, leerpunten en hoogtepunten als ondernemer.

Boek is in omgekeerde volgorde geschreven
In haar nieuwe boek geeft zij praktijkgericht aan hoe je acquisitie en marketing kunt aanpakken. 'Veel mensen zullen zeggen dat het boek in de verkeerde volgorde is geschreven. Ik begin met de praktijk en daarna volgt meer theoretische informatie over marketing en het opzetten van een goed marketingplan. Want acquisitie valt of staat met een gedegen marketingplan. Omdat ondernemers in een boek graag direct lezen hoe ze iets kunnen toepassen, ben ik begonnen met de praktijk. Dus voor ondernemers is dit volgens mij de beste volgorde'.

'Mijn baas is een hond' kost € 14,95 en het nieuwe boek 'Marketing & Acquisitie voor ZZP & MKB' kost € 19,95. Klik hier voor het volledige boekenoverzicht van ZZP Nederland

Deel deze pagina: