Ondernemingen kunnen goedkoper PIN aanschaffen

Nieuwsbank.nl

Consumenten kunnen de komende tijd op nog meer winkellocaties en horeca gelegenheden met hun PINpas terecht. Banken en toonbankinstellingen verwachten een forse uitbreiding van het aantal betaalautomaten in de horeca en de detailhandel. Door betere, goedkopere en vooral eenvoudigere totaaloplossingen is het met name voor kleinere ondernemingen een stuk interessanter geworden om elektronisch betalen te accepteren. De stichting Bevorderen Efficiënt Betalen heeft terminalleveranciers, telecomaanbieders en banken opgeroepen om met efficiënte totaaloplossingen te komen. Deze zijn nu op de markt en de Stichting beloont de eerste 10.000 ondernemers die een dergelijk totaalpakket kopen met een subsidie van € 100,-. Ondernemers kunnen daarvoor vanaf vandaag terecht bij tien leveranciers.

Veel MKB-ondernemers hikken aan tegen de kosten van elektronisch betalen. Zij schaffen daarom geen PINautomaat aan of ontmoedigen het PINnen in hun bedrijf als het gaat om lage transactiebedragen.

De Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen heeft leveranciers van elektronische betaalproducten drie maanden geleden uitgedaagd om totaal oplossingen te bedenken om de MKB-ondernemer tegemoet te komen.

De leveranciers zijn massaal in actie gekomen en hebben hun nieuwe aanbod ter toetsing aan de Stichting voorgelegd. Tien leverancier(combinatie)s kwalificeerden zich met in totaal 27 slimme PINpakketten. Ze zijn te vinden op www.slimmepinpakketten.nl.

Voorzitter Henk van den Broek van de Stichting feliciteerde vandaag tijdens een persconferentie op de Food Week in de Jaarbeurs te Utrecht de 'winnende' leveranciers en reikte de eerste subsidies uit aan ondernemers.

De leveranciers die slimme PINpakketten aanbieden zijn: Infopact/Pinlinq, Smart Concepts, ABN AMRO, Rabobank, KPN/CCV, Banksys, Postbank Zakelijk, Zoranet, Pinlinq en ING Bank.

De pakketten die zij aanbieden bestaan minimaal uit een betaalterminal en een telecom contract. Maar vaak zijn ze ook inclusief bankkosten, internetgebruik of zelfs telefonie. Slim zijn ze verder door de 1-loket-gedachte. En doordat men tegen vaste kosten tot een bepaald maximum of zelfs onbeperkt kan laten PINnen. De pakketten zijn tot slot beoordeeld op de aanmoediging die ze voor de acceptant bevatten om PIN-betalingen te bevorderen en het criterium dat ze in de exploitatie beduidend goedkoper zijn dan de som der delen voordat het pakket bestond.

Voorzitter Van den Broek sprak tijdens de presentatie de verwachting uit dat in de toekomst de prijzen nog verder zullen dalen en er nog meer innovatieve aanbiedingen bij zullen komen.


Deel deze pagina: