Onderzoek marges bemiddelingsbureaus voor zorg ZZP'ers

Van Rijn wil overheadkosten in zorg terugdringen

Staatssecretaris Martin van Rijn van het ministerie van VWS heeft een onderzoek aangekondigd naar de tarieven die bemiddelingsbureaus hanteren voor de inhuur van zzp’ers. SP Tweede Kamerlid Renske Leijten had hier Kamervragen over gesteld. Leijten wilde van Van Rijn weten hoe hij dacht over de woekertarieven die sommige bemiddelingsbureaus in de zorg hanteren.

Het onderzoek dat de staatssecretaris laat uitvoeren moet antwoord geven op de vraag welke  marges de bemiddelingsbureaus voor zzp'ers in de zorg hanteren en de diensten die de bemiddelingsbureaus leveren. Daarnaast word ook onderzocht of er verschillen zijn in de hoogte van tarieven die bemiddelingsbureaus hanteren bij zorg in natura en zorg vanuit een persoonsgebonden budget.

Terugdringen
Van Rijn: 'De zzp'er en opdrachtgever beoordelen of zij het tarief in verhouding vinden staan tot de diensten die een bemiddelingsbureau daarvoor biedt. In zijn algemeenheid vind ik dat geld voor de zorg ook zoveel mogelijk ten goede moet komen aan de zorg zelf.' Van Rijn is van mening dat bovenmatige overheadkosten moeten worden teruggedrongen.

Deel deze pagina: