Politiek brengt mensen met UWV WAO uitkering tot wanhoop

ZZP Nederland

Het blijven onzekere tijden voor mensen met een UWV uitkering. Duizenden WAO’ers worden vrijwel iedere week verrast met berichten over een verandering in hun WAO uitkering. Op het ene moment wordt hun uitkering verlaagd, hetzelfde moment worden ze herkeurd, het volgende moment wordt de uitkering weer verhoogd en worden mensen opnieuw beoordeeld voor hun uitkering.

Vandaag publiceerde de media weer nieuwe berichten over de kwetsbare groep WAO’ers: Minister Donner zal de afgewezen groep WAO’ers weer opnieuw moeten beoordelen en ook de mensen die geen protest hebben ingediend na hun verlaging in deze herbeoordeling meenemen. De PvdA, die het politiek toch al moeilijk heeft, stelt voor dat mensen die vanuit een WAO situatie weer aan het werk gaan 4 jaar lang kunnen terugvallen op hun uitkering.

Op zich positieve ontwikkelingen, maar was het nu echt nodig dat dezelfde groep mensen waarvoor de politiek zich nu blijkbaar wel hard wil maken, heen en weer te blijven slingeren tussen hoop en vrees?

Deel deze pagina: