Politiek: Het gaat slecht met de PvdA: nu ageren tegen Wilders?

ZZP Nederland

PvdA wil stemmen trekken met ageren tegen Wilders
Het gaat zichtbaar slecht met de PvdA, daar waar de PvdA vroeger een van de grootste politieke partijen was worden ze nu waarschijnlijk ingehaald door de SP. De PvdA in Amsterdam gaat het op een andere manier proberen dan gebruikelijk in de politiek: ze willen een website in het leven roepen die zich gaat afzetten tegen Wilders zo blijkt uit een persbericht van het ANP: 

Een groep leden van de PvdA in Amsterdam heeft een website opgericht om de ideeën van personen als Tweede Kamerlid Geert Wilders (PVV) tegen te gaan. De internetpagina moet het zaaien van haat tegen bevolkingsgroepen bestrijden. Dat liet Michael van der Vlis, een van de initiatiefnemers en oud-wethouder in de hoofdstad, woensdag weten.

Directe aanleiding om de site te beginnen is de door de Partij voor de Vrijheid aangezwengelde discussie over de dubbele nationaliteit van politici. ,,De actie van Wilders ging helemaal niet over dubbele paspoorten, maar over het haatzaaien tegen islamitische burgers'', aldus Van der Vlis.

De personen achter de internetpagina willen binnenkort een comité oprichten dat onverdraagzaamheid moet tegengaan. Op dit moment zoeken de PvdA'ers steun bij andere politieke partijen in de Amsterdamse gemeenteraad. Later willen ze ook partijen in de rest van het land benaderen. Wat de groep gaat doen buiten de website, is nog onbekend.

 

Deel deze pagina: