Prinses Maxima regelt 30 miljoen aan microkrediet voor zzp´ers

De Telegraaf

Prinses Maxima zien we af en toe wel op televisie, dan is ze weer in een of ander Afrikaans land om te kijken wat (met name vrouwen) doen met de kleine lening die ze via microfinanciering hebben kunnen krijgen. Nu heeft ze haar grenzen verlegd buiten ontwikkelingslanden en werkt ze er hard aan om ook in Nederland microkredieten voor zzp´ers mogelijk te maken.

30 miljoen
Namens de Raad voor de Microfinanciering zal de prinses  morgen een handtekening zetten onder de nieuwe financiering. De microfinanciering zal worden uitgekeerd via Stichting Qredits. In totaal is 30 miljoen euro bijeengebracht; 15 door de Rabobank, ING en ABN Amro en 15 miljoen door Bank Nederlandse Gemeenten.
Medio volgend jaar hopen we kostendekkend te zijn´, zegt Qredits-directeur Elwin Groenevelt.

Spelregels
De leningen kunnen voor maximaal € 35.000,- worden afgesloten tegen een rente 9,5%, vergelijkbaar met de rente van ongedekte bankkredieten. ´Iedereen met een goed bedrijfsplan komt in aanmerking´, aldus Groenevelt. Het verschil tussen Qredits en sociale instellingen en banken zit volgens hem in de intensieve begeleiding door stichting Qredits.

Lees meer over Qredits en andere financieringsmogelijkheden.

Deel deze pagina: