Protestactie ZZP’ers zeer succesvol: 41.000

41.000 zelfstandigen hebben getekend, u ook al?

De actie van Stichting ZZP Nederland samen met Platform Zelfstandige Ondernemers, Zelfstandigen Bouw en FNV Zelfstandigen om verzet aan te tekenen tegen de aangekondigde bezuinigingen overtreft alle verwachtingen. Inmiddels hebben, na oproepen van de ZZP-organisaties, 41.000 zelfstandigen de petitie ondertekent! Dat geeft veel beweging, Twitter staat vol met berichten van ZZP’ers, kranten schrijven er veel over, NOS Journaal, Radio etc. Ook bij politici blijft het onderwerp zelfstandigenaftrek niet onberoerd, de oppositie wil de ZZP’er ondersteunen, het kabinet houdt zich angstvallig stil zo vlak voor Prinsjesdag.

 

Hoopgevende berichten berusten niet op feiten

Dinsdag verscheen echter een hoopgevend bericht in de pers: Kabinet laat fiscale maatregelen voor ZZP varen. Het bericht: “Het kabinet zal naar verluid de fiscale maatregelen voor ZZP’ers op Prinsjesdag laten vervallen. Haagse bronnen melden dat staatssecretaris Weekers de in het regeerakkoord afgesproken bezuiniging van een half miljard euro op de zelfstandigenaftrek intrekt.”

Het bericht is geplaatst op de website lefmoetlonen.nl en lijkt verdacht veel op een officiële VVD website, maar dat blijkt niet zo te zijn volgens een VVD Kamerlid. Navraag bij zowel PvdA als bij VVD leert dat er nog geen duidelijkheid is over de te nemen maatregelen, maar dat vast staat dat zelfstandigen moeten inleveren zoals in het regeerakkoord is aangekondigd.

 

Zinvol om de actie te ondertekenen

De dubbele lastenverzwaring is voor de ZZP-organisaties reden om volop verder te gaan met de actie om de zelfstandigenaftrek te behouden. De petitie zal samen met de opstellers worden aangeboden vlak voor Prinsjesdag aan de verantwoordelijke minister om duidelijk te maken dat het zo maar schrappen van een aftrekpost wel eens de nekslag voor veel zelfstandigen kan zijn. Het betreft hier niet alleen ZZP’ers maar de dubbele lastenverzwaring geldt ook voor alle eenmanszaken en VOF’s. Door de maatregelen worden minstens 2 miljoen zelfstandigen gedwongen om maandelijks 200 tot 300 euro netto in te leveren.

We roepen iedereen die de petitie nog niet heeft ondertekend op om dit alsnog te doen. 41.000 handtekeningen is al heel leuk, maar er is een veelvoud van zelfstandigen die dit aangaat. Met een groter aantal wordt de protestactie alleen maar sterker!

Link: | www.zzp-protest.nl |

 

Deel deze pagina: