PvdA moet niet zo zeuren over Wim Kok

StartBedrijf.nl

Politiek: Voorzitter Michiel van Hulten van de PvdA vindt het te gemakkelijk om te zeggen dat oud-premier Kok vorig jaar zijn salarisverhogingen van 18 procent voor zijn commissariaten had moeten afslaan. Verder wil hij er niets anders over zeggen dan dat men het binnen de PvdA een beetje ongelukkig vindt. Natuurlijk zijn de topsalarissen van mensen uit het bedrijfsleven op dit momnet exorbitant hoog, maar eigenlijk is dat nooit anders geweest. Kwestie van vraag en aanbod en “Old boys network”. 

PvdA moet niet zo zeuren
De Politiek, Van Hulten en de PvdA moeten niet zo zeuren, de PvdA moet niet Roomser dan de Paus willen zijn, jarenlang heeft Wim Kok door dik en dun zijn best moeten doen om de PvdA bij elkaar te houden met een marginaal salaris voor een man met mogelijkheden. Laat de PvdA zijn eigen zaken eerst eens regelen.

Nu Wim Kok een beetje terugverdient van al die jaren ellende, zou hij nu een kleine loonsverhoging moeten weigeren? Onzin, vergeleken bij ondernemers en topmannen zoals bij Numico en anderen is Kok slechts een loopjongen.

Ruding was veel handiger, Lubbers ook
Wat dat betreft deed oud minister Onno Ruding het een stuk beter. Van een marginaal salaris als minister naar een topjob met een salaris waarvan menig topman op zijn minst zou willen dromen. Ook oud premier Ruud Lubbers hoeft niet eenzaam van een uitkering te leven. Eenzaam is hij zeker niet getuige de vele discussies over het optreden van Lubbers, maar een uitkering is absolute onzin natuurlijk. Vele wegen stonden open voor de oud premier die ook op de achtergrond nog een eigen bedrijfje had.

Ook in een verder verleden hebben toppolitici een beetje verrijkt door hun posities binnen het parlement. “Van de Prins geen kwaad weten” was een veel gepleegde uitspraak in het bedrijfsleven, maar er zijn ook anderen. Wat te denken van Anne Vondeling die een klein conflict met de Belastingdienst wilde afdoen met de opmerking: Weet u wel wie ik ben….?

Ach het is altijd zo geweest en zo zal het ook wel blijven. Laten we de mensen in de politiek afrekenen op wat ze hebben gedaan en niet gebruiken om een eigen weg schoon te houden.

Deel deze pagina: