PvdA schoffeert Mei Li Vos en ZZP’ers

Redactie ZZP Nederland

PvdA schoffeert ZZP’ers door Mei Li Vos op onverkiesbare plaats te zetten

De PvdA heeft Tweede Kamerlid Mei Li Vos op een vrijwel onverkiesbare 38e plaats gezet op de verkiezingslijst voor de Kamerverkiezingen. Daarmee zijn de kansen voor mevrouw Vos vrijwel verkeken om terug te keren in de Tweede Kamer. Voor PvdA kiezende zelfstandigen is dit een regelrechte belediging en minachting.

Juist Mei Li Vos heeft in de afgelopen periode (vanaf 2007 in de Tweede Kamer) bewezen begaan te zijn met kleine zelfstandigen en ZZP’ers. Daar waar de rest van de PvdA geen enkele belangstelling toont voor de zelfstandigen wist mevrouw Vos diverse zaken bespreekbaar te maken en succesvol af te ronden. Zelfs op de website van de PvdA wordt zij (nog) geroemd om haar inzet voor ZZP'ers. Twitteraars noemen de beslissing onbegrijpelijk.

Niet verkiesbaar stellen is duidelijk signaal richting ZZP'ers
Volgens de mening van ZZP Nederland is het niet verkiesbaar stellen van mevrouw Vos door de PvdA een duidelijk signaal geen belangstelling te hebben voor de problematiek van de ZZP’ers.

Johan Marrink, voorzitter van ZZP Nederland: “Het partijprogramma van de PvdA was toch al ronduit teleurstellend met voorstellen tot allerlei verplichtingen voor de ZZP’ers. Nu gooit de PvdA er nog een schepje bovenop door de enige vertegenwoordigster van ZZP’ers binnen de PvdA buitenspel te zetten. Iedereen telt mee volgens de PvdA, alleen ZZP'ers vallen daar blijkbaar buiten.”

ZZP Nederland geeft absoluut geen stemadvies voor welke partij dan ook, er zijn meerdere partijen die zich inzetten voor de kleine zelfstandige en iedereen moet daarin zelf een keuze maken. Marrink: “helaas zijn er niet veel politici die zich persoonlijk sterk maken voor de ZZP’ers. Kamerleden zoals Mei Li Vos van de PvdA en Stef Blok van de VVD zijn daar positieve uitzonderingen op. Als ZZP’ers op de PvdA willen stemmen kunnen zij overwegen om op Mei Li Vos te stemmen waardoor zij met voorkeurstemmen haar werk voor de ZZP’ers kan voortzetten.”

ZZP Nederland zal binnenkort een overzicht van de partijprogramma’s publiceren met daarin de standpunten die betrekking hebben op ZZP’ers.

Deel deze pagina: