Qredits gaat hogere leningen verstrekken aan ZZP'ers

Plein+

Leningen voor ondernemers van 50.000,- euro nu naar 100.000,- 

Het samenwerkingverband van Nederlandse banken, Qredits, gaat leningen tot  100.000,- euro verstrekken aan ZZP’ers. Dat vertelt minister Kamp van Economische zaken in reactie op vragen van  D66-Kamerlid Kees Verhoeven over de gebrekkige mogelijkheden voor MKB-ondernemers op financiering.

Kamerlid Verhoeven vindt dat Kamp zich te gemakkelijk afmaakt van het probleem met de kredietverstrekking aan zzp’ers en andere ondernemers. Verhoeven daarover: “Kamp heeft hierover wel gesprekken gevoerd met de banken, maar moet dit actiever doen. Hij wuift de problemen nu weg door te stellen dat hij niet meer kan doen."

Subsidie
Volgens Kamp heeft hij juist oog voor de financieringsmoeilijkheden van zzp’ers en wil hij daarom dat de leningen van Qredits omhoog gaan van 50.000,- euro nu naar 100.000,- in toekomst. Kamp kan dit zeggen omdat Qredits mogelijk wordt gemaakt door een subsidie van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Fonds Werken aan Wonen. 

Deel deze pagina: