Qredits kredietfonds voor kleine ondernemers

www.zibb.nl

De kredietcrisis heeft de kleine ondernemers zeker niet geholpen om een lening bij de bank los te peuteren. Sterker nog, aan alle kanten worden banken aangevallen omdat ze geen leningen meer willen verstrekken aan het bedrijfsleven. Kleine ondernemers kwamen eigenlijk er al nooit aan te pas bij de banken, want de bedragen die kleine ondernemers willen lenen zetten volgens de banken te weinig zoden aan de dijk.

Nieuw kredietfonds
Om ondernemers toch tegemoet te komen is er een nieuw initiatief opgezet; Qredits. Dit fonds, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, ABN Amro, Fortis, ING en Rabobank, verstrekt kredieten tot € 35.000, -. Nog los van de kredietcrisis krijgen veel (startende) ondernemers bij de banken nul op rekest omdat ze onvoldoende onderpand hebben, een negatief track-record, of niet beschikken over de juiste diploma's.

Nieuwe richtlijnen
Om een krediet te krijgen zal meer worden gekeken naar ondernemersvaardigheden en de economische haalbaarheid van de plannen. Is een plan haalbaar dab zal soepel worden omgegaan met de kredietverstrekking. Een coach zal namens Qredits de ondernemer bijstaan in de aanloopperiode van zijn bedrijf.

 

Deel deze pagina: