Spookfacturen Office Expert blijken aanbiedingen

ZZP Nederland

Spookfacturen Office Expert: zéér actief!

Van een van onze aangesloten ZZP’ers ontvingen we een voorbeeld van een spookfactuur van Office Expert. Hij had een factuur ontvangen die binnen 14 dagen betaald diende te worden voor een softwarepakket. De leverancier was totaal onbekend bij de betreffende ZZP’er, maar de factuur zag er levensecht en dreigend uit, alsof er geen speld tussen was te krijgen. Nadere bestudering van de kleine letters liet uiteindelijk zien dat het om een aanbod gaat en niet om een factuur.

Office Expert is niet de enige die dit soort praktijken gebruikt om handel te plegen. Helaas zijn veel van deze onduidelijke aanbiedingen in omloop. Kijk daarom eerst eens goed wat er op een factuur staat en als het een dergelijke aanbieding betreft in plaats van een factuur dan hoeft u niet te reageren.

Steunpunt Acquisitiefraude
Volgens het Steunpunt Acquisitiefraude regent meldingen bij onze stichting over Office Expert. U bent gewaaarschuwd!! Onder de naam Office Expert verstuurt het bedrijf Euro Credit Management nog altijd zeer op facturen lijkende aanbiedingen voor onduidelijke software. SAF adviseert ondernemers de ontvangen nota naar haar op te sturen en uiteraard om niet te betalen.

De uitspraak van de Reclame Code Commissie van 24 september 2009 geeft aan dat onderhavige vorm van reclame van Office Expert uitermate misleidend is.

Link: | steunpunt Acquisitiefraude |
 

Deel deze pagina: