Starten van een eigen bedrijf mbv levensloopregeling

Elsevier

Het nieuwe kabinet verruimt de levensloopregeling. Het is de bedoeling dat de fiscaal aantrekkelijke spaarregeling, een bedenksel van het CDA, ook kan worden gebruikt tussen twee banen en voor de eerste moeilijke maanden bij het opstarten van een eigen bedrijf.

De Levensloop zou de verzorgingsstaat moderniseren: laat werknemers zelf fiscaal voordelig sparen voor verlof, zoals ouderschapsverlof, een sabbatical of vroegpensioen. De regeling blijkt een mislukking, want de animo blijkt minimaal, slechts 5 tot 7 procent van de werknemers doet mee.Het nieuwe kabinet wil de regeling daarom nieuw leven inblazen, blijkt uit het regeerakkoord dat CDA, PvdA en ChristenUnie hebben gepresenteerd.

Financieel steuntje
Met via de levensloopregeling gespaard geld is het mogelijk een jaartje vrij te nemen, als de baas akkoord gaat tenminste. Werknemers kunnen de regeling ook gebruiken om een jaar eerder te stoppen met werken.

Daar komen een paar mogelijkheden bij. Zo moet de regeling ook gebruikt kunnen worden als een financieel steuntje in de rug bij het beginnen van een eigen bedrijf. Of voor de loonloze maanden tussen twee banen, of de overgang van een full time baan naar een deeltijdbaan. En voor deeltijdpensioen.

Deel deze pagina: