Startende ondernemers krijgen sneller belastingcontrole

Dagblad vh Noorden
Startende ondernemers krijgen sneller belastingcontrole

Startende ondernemers moeten rekening houden met een bezoek van de Belastingdienst. Volgens een artikel in het Dagblad van het Noorden gaat de fiscus vaker en sneller controleren bij startende ondernemers. In Nederland zijn inmiddels 1 miljoen zelfstandigen en de starters die een bedrijfsbezoek krijgen van de Belastingdienst worden vooral gecontroleerd en geadviseerd op het gebied van administratie.

De administratie wordt nagekeken op onvolkomenheden zodat de ondernemers de tijd krijgt om zijn zaakjes goed voor elkaar te hebben voor de aangifte. Volgens de Belastingdienst wordt op deze manier voorkomen dat achteraf veel gecorrigeerd moet worden. Vaak is door onwetenheid de aangifte niet in orde en wordt geen gebruik gemaakt van alle mogelijkheden.

Naast startende ondernemers zal de Belastingdienst extra streng gaan controleren bij vastgoedbedrijven om te voorkomen dat deze bedrijven worden gebruikt bij witwaspraktijken en zwartwerken.

Volgens de Belastingdienst werkt een strengere controle positief, de bevolking kan dan zien dat de fiscus goed zijn best doet om ongelijkheid uit te bannen en dat is weer goed voor de belastingmoraal.

Deel deze pagina: