Startersdag van KvK goed bezocht

Startersdag van KvK goed bezocht
De startersdagen van de Kamer van Koophandel heeft bijna 27.000 mensen getrokken naar 22 locaties in het hele land. Dat is een stijging van 10.000 ten opzichte van 2008.

Blijkbaar is het starten van een onderneming weer erg populair aan het worden in Nederland. Als mogelijke oorzaak van de stijging wordt de economische recessie aangedragen. Mensen die hun baan kwijtraken zijn eerder geneigd om zelfstandig te worden, vaak als ZZP’er.

Volgens een woordvoerder van ZZP Nederland zijn startende zelfstandigen ca 45 jaar en hebben een schat van ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien willen ze hun droom van zelfstandig ondernemen waarmaken. Ook bij ZZP Nederland is een duidelijke stijging van het aantal zelfstandigen opgemerkt. 

Nationale ZZP Beurs op 20 en 21 november
Om die starters van dienst te zijn organiseert ZZP Nederland een eigen ZZP beurs op 20 en 21 november in Houten. De Nationale ZZP Infodagen geven uitgebreide voorlichting aan starters en ZZP’ers die al langer zelfstandig zijn. Samen met partners zoals de Belastingdienst, UWV, Kamer van Koophandel, Nationale Nederlanden, Menzis en anderen verzorgt men uitgebreide voorlichting.

Ook tal van workshops worden georganiseerd met onderwerpen zoals marketing, juridische zaken, pensioen etc. worden uitgebreid toegelicht. Maar ook een minicursus zakelijk schrijven staat op de agenda. Schrijfster Karen Romme, Ewald Theunisse en anderen verlenen hun medewerking aan de beurs die voor de 9000 aangesloten zelfstandigen gratis is.

Op de website www.nationalezzpinfodagen.nl kan ook een kortingkaart worden verkregen waarmee 50% korting op de entree ontvangen.
 

Deel deze pagina: