Stratenmaker belazerde jarenlang ZZP’ers: 1 jaar cel

Leidsch Dagblad

Stratenmaker belazerde jarenlang ZZP’ers: 1 jaar cel

In de Leidse bouwfraudezaak is een man veroordeeld die jarenlang misbruik maakte van de goedgelovigheid van ZZP’ers. Inmiddels is de man veroordeeld tot 18 maanden gevangenis, waarvan 6 voorwaardelijk.

De stratenmaker heeft volgens de rechtbank op slinkse wijze gebruik gemaakt van mensen met een uitkering en collega-stratenmakers. De man vervalste ook ID bewijzen. Werk werd via hem uitbesteed via mensen die hij aanraadde ZZP’er te worden. Vervolgens werd de ZZP’er aangeraden om zwartwerkers in dienst te nemen die werden voorzien van valse papieren. Op deze manier stond de fraudeur aan de zijkant toe te kijken en hoefde zelf nergens voor te tekenen. De rechtbank achtte bewezen dat de man de spil was in een organisatie die zich grootschalig bezighield met fraude.

Advies ZZP nederland: leg opdrachten vast!
ZZP Nederland raad al jarenlang iedere ZZP’er aan om opdrachten vast te leggen, zowel met opdrachtgevers als met onderaannemers. Dit voorkomt een hoop narigheid achteraf en is duidelijk voor alle partijen. Hiervoor heeft ZZP Nederland alle 6500 aangesloten ZZP’ers een modelovereenkomst aangeboden.
 

Bron: Leidsch Dagblad

Deel deze pagina: