Subsidie voor nieuwe Taxi's en Bestelauto's met Roetfilter

Senternovem

Het Ministerie van VROM heeft 10 miljoen euro extra budget beschikbaar gesteld voor de Subsidieregeling nieuwe Taxis en Bestelautos met roetfilter (STB). Het oorspronkelijke beschikbare budget van drie miljoen euro is inmiddels uitgeput.

Met het subsidiebudget van drie miljoen euro uit 2006 zijn in totaal 7.500 nieuwe taxis of bestelautos met roetfilter gekocht.

Over de STB
Met de Subsidieregeling nieuwe Taxis en Bestelautos met roetfilter (STB) stimuleert de overheid de aanschaf van nieuwe dieselautos met roetfilter. Doel hiervan is de uitstoot van fijn stof in het verkeer te verminderen en zo de luchtkwaliteit te verbeteren.

Ondernemers die nieuwe taxis of bestelautos met roetfilter aanschaffen, ontvangen 400 euro subsidie van SenterNovem. Hiervoor hoeven zij niets te doen. De Subsidieregeling nieuwe Taxis en Bestelautos met roetfilter koppelt deze subsidie bij bestelautos namelijk aan de automatische vrijstelling of teruggaaf van de Belasting Personenautos en Motorrijwielen (BPM).

Meer informatie
Wilt u meer weten over de STB-regeling? Kijk dan op de website van SenterNovem: www.senternovem.nl/stb. Ook kunt u contact opnemen met de helpdesk van SenterNovem in Zwolle, telefoonnummer 038 45 53 400.

SenterNovem
SenterNovem is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken dat beleid uitvoert voor verschillende overheden en zo bijdraagt aan innovatie en duurzaamheid.Deel deze pagina: