Tien gaat naar RTL, voetbal naar RTL4, doek valt voor Talpa

AD

Volgens het AD gaat Tien van John de Mol op in RTL Nederland.

De deal tussen beide partijen zou rond zijn, bevestigen verscheidene goed ingevoerde omroepbronnen tegen het AD. SBS, dat ook in de race was voor tv-zender Tien, is daarmee definitief afgevallen.

Volgens het Algemeen Dagblad gaan succesvolle tv-programma’s van John de Mol zoals Gooische Vrouwen en Deal or No Deal, en het eredivisievoetbal naar RTL verhuizen. Ook Radio 538 zal verhuizen naar RTL. Vervolgens zou de Mol een aandeel van 25% verwerven in RTL Nederland.

Uiteindelijk valt dus toch het doek voor Talpa.

Vermogens zijn gestort in de televisiezender Tien, maar een groot succes is nooit ontstaan. Het overnemen van voetbaluitzendrechten heeft bij de publieke omroepen een grote slag toegebracht maar dat is ook ongeveer alles.  Het eredivisievoetbal, dat voor een jaar meeverhuist naar RTL, krijgt een plek op RTL4. De Mol had een contract voor drie jaar met de eredivisieclubs, waarvan hij er twee heeft gebruikt.  Wat er gaat gebeuren met presentatoren die hun televisiegezicht hebben verloren zoals Jack Spijkerman is nog onduidelijk...

 

Deel deze pagina: