Tijdelijke btw verlaging stopt, nieuwe dreun voor ZZP'ers

De tijdelijke btw verlaging voor het verbouwen en/of renoveren van woningen wordt niet verlengd. Dit heeft het kabinet op 24 mei besloten. De maatregel loopt nu definitief af op 30 juni. De door de ChristenUnie ingediende motie om de matregel te verlengen werd alleen gesteund door de PvdA en de SP.

Diverse belangenorganisaties waaronder ZZP Nederland hadden aangedrongen op verlenging omdat de maatregel beweging in de kleine economie. Uiteindelijk houdt het kabinet voet bij stuk, destijds was al aangekondigd dat de maatregel tijdelijk zou zijn.

Fikse tegenvaller voor ZZP'ers
Stichting ZZP Nederland vindt het verdwijnen van de maatregel een behoorlijke tegenvaller. Volgens directeur Johan Marrink heeft de maatregel veel ZZP’ers in de bouwsector overeind gehouden. Marrink: “natuurlijk wisten we dat de crisismaatregel tijdelijk zou zijn en de btw verlaging heeft zeer stimulerend gewerkt voor bedrijven die in de particuliere sector werkzaam zijn geworden. Helaas is de crisis in de bouwsector nog lang niet voorbij en ik ben bang dat er veel ZZP’ers en kleine bouwbedrijven nu opnieuw in problemen raken. Grote bouwprojecten starten nog nauwelijks en in de woningbouw ziet het er ook niet rooskleurig uit. Verlenging van de tijdelijke maatregel was een mooie overbrugging geweest” 

Deel deze pagina: