Tweede Kamerlid steunt initiatief ZZP Nederland

Leo Vollebregt, Belangenbehartiging ZZP Nederland
Het initiatief van ZZP Nederland om te komen tot een nationale bijsluiter via de Kamers van Koophandel wordt door Tweede Kamerlid van de VVD dhr. Ziengs gesteund. Vorige week was het Kamerlid aanwezig bij de bijeenkomst met de Kamer van koophandel Nederland die de bijsluiter zal ontwerpen en na een proef van enkele maanden in een of meer lokale kamers, nationaal zal uitrollen.
 
De bijsluiter zal, in een zo compact mogelijk vorm, de startende zelfstandige tips geven over zaken als pensioenen, verzekeringen, belastingaangiftes en andere zaken die je als starter zelf dient te regelen. Verder wordt de ondernemer ingelicht over de veranderingen die het ondernemerschap met zich meebrengt. Ook de collega ZZP-organisaties waren aanwezig bij het overleg met Kamer van Koophandel Nederland en steunen het idee van de bijsluiter.
 
Afschaffing van de VAR komt dichterbij
In januari 2011 heeft ZZP Nederland er voor gepleit om de VAR (Verklaring ArbeidsRelatie) af te schaffen. Ook voor dit initatief komt steeds meer steun. Het gaat hierbij niet alleen om de administratieve lasten van het invullen van de VAR af te schaffen, maar veel meer nog om het afschaffen van allerlei regels met betrekking tot aantal opdrachtgevers, gewerkte uren en andere criteria die de Belastingdienst stelt aan het zelfstandig ondernemerschap. ZZP Nederland vindt dat zelfstandigen het grondrecht hebben om zelf te bepalen hoeveel uren ze werken en of ze een of meerdere opdrachtgevers hebben.
 
De Belastingdienst stelt dat de vele regels zijn gemaakt om onterecht gebruik van de zelfstandigenaftrek tegen te gaan. ZZP Nederland doet daarbij de suggestie om de zelfstandigenaftrek ofwel te staffelen, zodat iemand met weinig uren en omzet een lagere zelfstandigenaftrek ontvangt, dan wel de zelfstandigenaftrek om te zetten in een verruiming van de winstaftrek. Ook op dit onderwerp ervaren ZZP Nederland en andere ZZP-organisaties in toenemende mate de steun van de Tweede Kamerfracties.
 
.
 

Deel deze pagina: