UWV wint prijs met andere aanpak

UWV
Het project ‘Andere Aanpak en Mediation in Bezwaar en Beroep’ van UWV is in de prijzen gevallen. Op dinsdag 10 april kreeg projectleider Klarie Smit in de Centrale Bibliotheek in Den Haag de trofee voor ‘meest innovatieve organisatie op het gebied van bezwaarschriftafhandeling’, uit handen van Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer.

Het beste aantwoord op een burgerbrief
De uitreiking van deze aanmoedigingsprijs was onderdeel van het initiatief ‘Het beste antwoord op een burgerbrief’ van het ministerie van Binnenlandse Zaken. UWV streed om de trofee met het ministerie van OCW en de Dienst Regelingen van het ministerie van LNV.

Mediation UWV doet het goed

Nationale ombudsman en juryvoorzitter Alex Brenninkmeijer prees de aanpak van UWV om bezwaarschriften af te handelen met een persoonlijk gesprek met de klant en om het inzetten van mediations als conflictoplossing. Het projectteam kreeg een uitgesproken pluim van de ombudsman. Complimenten waren er ook van staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken, die als één van de sprekers optrad tijdens de prijsuitreiking. Bijleveld, zelf een voorvechter van de persoonlijke benadering van burgers bij klachten en vragen, feliciteerde Smit persoonlijk en sprak haar waardering uit over de aanpak van UWV.
 
 

Deel deze pagina: