Verlaging kilometervergoeding strop voor zelfstandigen

ZZP Nederland
Gisteren kwam ineens het nieuws naar buiten dat in Den Haag plannen circuleren om het bedrag voor de onbelaste kilometervergoeding van 0,19 euro te verlagen naar 0,12 euro. Dit zou voor zelfstandige ondernemers die zichzelf nu nog onbelast 19 cent per kilometer mogen vergoeden een strop zijn. Het rare is dat de vakbonden CNV en De Unie vorige week nog voorstelden om de vergoeding te verhogen naar 24 eurocent per kilometer.
 
Meer kosten voor ZZP´ers
ZZP Nederland vindt het geen goede zaak dat de onbelaste kilometervergoeding omlaag zou gaan. Veel zzp´ers werken thuis, maar degene die dit niet doen zijn afhankelijk van hun auto. Goedbedoelde opmerkingen van de overheid om als alternatief wat vaker het openbaar vervoer of de fiets te nemen slaan nergens op. Als dat kan dan gebeurt dat nu al, mede geholpen door de schrikbarend hoge benzineprijzen. Door de onbelaste kilometerprijs te verlagen worden zelfstandigen nog meer in het nauw gedreven. De kosten van autogebruik zullen hierdoor stukken duurder worden en dat terwijl vel zpp´ers hun auto gewoon nodig hebben.
 
Aan de ene kant heeft de overheid de mond vol van het stimuleren van ondernemerschap. Aan de nadere kant bedenken ze weer nieuwe regeltjes die het voor de ondernemers moeilijker maken om het hoofd boven water te houden. Hopelijk is dit weer ´veel geschreeuw maar weinig resultaat´en zal dit plan, net als vele andere plannen van de overheid, onbesproken in de kast blijven liggen.
 
 

Deel deze pagina: