Vrachtwagens mogen niet over Hollandse Brug, ondernemers de dupe

EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport

Het afsluiten van de Hollandse Brug kost ondernemers naar schatting 160.000 euro per dag. Toch ging de rechtbank in Zwolle niet overstag. EVO, TLN, KNV, Vereniging Bedrijfskring Almere en VNO-NCW/MKB Flevoland hadden via een rechtzaak een uitspraak van de rechter geëist over de sluiting van de brug. De rechter wilde de zaak echter niet inhoudelijk behandelen omdat volgens hem een spoedeisend belang ontbreekt.

Het kan wel
Het bedrijfsleven kan, doordat ze niet over de brug mogen met lichte vrachtauto´s, de winkels In n Flevoland en Noord-Holland moeilijker bereiken. Nu kunnen deze ondernemers zich beroepen op de nadeelcompensatieregeling om financiële schade te claimen. Het bedrijfsleven snapt waarom er uit zo´n duur potje geld moet komen terwijl Rijkswaterstaat eerder heeft aangegeven dat het vanuit technisch oogpunt mogelijk is om vrachtwagens tot 20 ton op de brug toe te laten.

Bezwaar
De organisaties laten het er niet bij zitten. Hun bezwaar wordt nu alsnog inhoudelijk behandeld tijdens een hoorzitting op 25 juli door de bezwaarcommissie van Verkeer en Waterstaat. De organisaties hopen dat deze commissie het verkeersbesluit ongedaan maakt.


Deel deze pagina: