VVD pakt administratieve lasten van ondernemers aan

VVD

Vandaag heeft de Tweede Kamer een motie van VVD-woordvoerder administratieve lasten Van der Burg aangenomen. Met deze motie gaat de VVD de strijd aan met hinderlijke administratieve lasten, waar ondernemers mee te maken hebben.

Nadat staatssecretaris Heemskerk eerder al enkele proefballonnetjes inzake een `statistiekvakantie' had opgelaten, besloot Van der Burg zijn mooie woorden om te zetten in daden en deze motie in te dienen.
Dankzij de motie van Van der Burg, mede ondertekent door het CDA en de PvdA wordt geregeld dat ondernemers met minder dan tien werknemers een statistiekvakantie van drie jaar tegemoet kunnen zien, als ze in het eerste jaar hebben voldaan aan de statistiekverplichting. Dit houdt in dat als de ondernemer in jaar één (een van) de vragenlijsten van het CBS heeft ingevuld, hij de drie daarop volgende jaren gegarandeerd vrijgesteld is van deze verplichtingen. Kortom, 1 jaar invullen en dan drie jaar vakantie! En dat scheelt een hoop tijd en ergernis. "VVD oppositiebeleid werpt zijn vruchten af en als het aan mij ligt volgen er nog meer", aldus Van der Burg.

Deel deze pagina: