Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten van een bedrijf?

Trefpunt

HOUTEN - Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten van een bedrijf? Dat leren zo'n zestig leerlingen van het Wellantcollege dit schooljaar. Verdeeld over zes mini-ondernemingen begonnen zij in oktober 2006 met het verdelen van de functies en het brainstormen over een geschikt product om op de markt te brengen. Ze schreven een ondernemingsplan, benaderden mensen om voor 15 euro aandeelhouder in hun mini-bedrijf te worden en lieten het product fabriceren (of kochten het in).

Nu proberen ze hun product onder de aandacht van potentiële klanten te brengen. Daarom stonden de zes mini-ondernemingen (Smar8 met een sieradenhouder in staand en hangend model; Flexelf met een vaas die met warm water in iedere gewenste vorm gekneed kan worden; Dust Away met een toetenbordstofzuigertje dat op de USB-poort van de computer aangesloten kan worden; Squids met een kleurrijke oktopen; Tiny Tree met bonsaiboompjes en -schaar in cadeauverpakking en Car Defence met een mededelingenbordje voor in de auto) afgelopen zaterdag tijdens de open dag met een standje in het Wellantcollege. Aanstaande vrijdag en zaterdag presenteren de Houtense mini-bedrijfjes zich op de landelijke marktdag in Hoog Catharijne in Utrecht.

Aan het eind van het schooljaar worden de ondernemers in de dop beoordeeld op het gebied van inkoop, verkoop en het opstellen van het ondernemingsplan. Daarna worden de miniondernemingen opgeheven.

Deel deze pagina: