Weer nieuwe spooknota BTW identificatie voor ZZP

Er zijn weer een aantal nieuwe spooknota’s gesignaleerd die verstuurd zijn via een adressenbestand van de Kamer van Koophandel.

BTW identificatienummer
Tele Verzeichnis Verlag (TVV) uit Hamburg, Duitsland, heeft brieven verstuurd vanuit een postbus in Schiedam.  In de brieven wordt melding gemaakt van een EU wijziging met betrekking tot BTW nummers. U wordt gevraagd om het formulier te controleren, te ondertekenen en te versturen. In de kleine letters staat dat het gaat om een advertentie waarvoor u drie jaar lang een bedrag van € 975,- dient te betalen.
DOE DIT NIET, REAGEER NIET, ONDERTEKEN NIETS EN BETAAL NOOIT

Op de website van Fraudemeldpunt staat een compleet en actuele lijst van spooknota’s, op onze pagina


Spooknota's aan ZZP'ers worden verstuurd vanuit adressenbestand Kamer van Koophandel. Stichting ZZP Nederland stuurde een brief aan Minister Verhagen met het verzoek om het verkopen van adressenbestanden van de Kamer van Koophandel te verbieden omdat malafide organisaties hiervan veelvuldig misbruik maken.

Stichting ZZP Nederland vindt het onbegrijpelijk en onacceptabel dat een door ondernemers betaalde organisatie zoals de KvK nog steeds de volledige privacy van ondernemers levert aan malafide colporteurs en anderen. Via de website van de Kamer van Koophandel kan iedereen de adressen kopen die men wil. Keurig gesorteerd op beroep, branche, starters etc. Blijkbaar is alles tegen betaling te koop.

Volgens Johan Marrink van Stichting ZZP Nederland moet dit afgelopen zijn. Marrink: "Wij kunnen begrijpen dat er een waardevolle handel in adressen bestaat, maar dat dit geëxploiteerd wordt door een KvK die betaald wordt door ondernemers en er voor ondernemers is zou zich hiervan moeten onthouden. Stichting ZZP Nederland heeft inmiddels een brief gestuurd aan Minister Verhagen met het verzoek om het verkopen van adressenbestanden te stoppen. Het Ministerie van Economische Zaken Landbouw en Innovatie is toezichthouder vanuit de overheid en houdt in overleg met de Kamer van Koophandel de vinger aan de pols."

 

Deel deze pagina: