Zorgverzekering 2007: langere opzegtermijn...

De site Independer.nl onderzoekt de mogelijkheid voor een kort geding tegen minister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst (VVD). De vergelijkingssite stelt dat Nederlanders hun zorgverzekering moeten kunnen opzeggen tot 31 januari. Nu moet een verzekerde een maand eerder hebben opgezegd, anders loopt die door.

Ook roept de site betrokken organisaties op zich aan te sluiten bij het initiatief voor verlenging van de opzegtermijn. Volgens Independer zorgt de huidige regelgeving voor problemen. Uit onderzoek van de site zou blijken dat bijna tachtig procent van de mensen nog geen voorstel heeft ontvangen van de huidige verzekeraar. Opzeggen is dus nog niet mogelijk.
De kans is volgens Independer groot dat mensen hun oude verzekering wel opzeggen, maar dat ze niet op tijd zijn geaccepteerd door een ander bedrijf. De goedkeuring, voor met name aanvullende verzekeringen, laat vaak vier weken of langer op zich wachten. Verzekeraars moeten de overstap voor 1 februari hebben afgerond. Wanneer de opzegtermijn met een maand wordt verlengd, lopen mensen volgens Independer niet het risico dat ze zonder verzekering komen te zitten.

Deel deze pagina: