ZZP bedrijven kunnen subsidie krijgen voor veiligheidsscan

www.overstappen.eherkenning.nl

Opnieuw is er een subsidieregeling om de veiligheid van kleine bedrijven/zzp' ers te verbeteren. Mkb-bedrijven met maximaal 10 medewerkers en vijf vestigingen kunnen de aanvraag dit jaar tussen 1 februari en 2 december indienen.

In 2011 kan de ondernemer dus maximaal €1.000 subsidie per vestiging aanvragen voor scan(s) en maatregelen. Het subsidiebedrag per beveiligingsscan is €300. Is de scan duurder dan €300? Dan betaalt de ondernemer zelf de extra kosten.
Daarnaast worden de maatregelen die door de beveiligingsadviseur worden aangeraden, voor de helft (maximaal 700 euro) vergoed via de subsidie. Dit is onafhankelijk van de daadwerkelijke prijs van de gedane scan. Hiermee wordt voorkomen dat ondernemers met een hoog risico een goedkopere veiligheidsscan laat doen die voor het risico onvoldoende uitgebreid is. De veiligheidsscan op maat is namelijk de basis van de subsidie. Daarbij moeten kosten ondergeschikt zijn aan kwaliteit.
 

Voor de online subsidieaanvraag ga naar www.stavoorjezaak.nl Voor het online aanvragen van deze VKB-subsidie is nu een nieuwe digitale handtekening (eHerkenning) nodig met betrouwbaarheidsniveau eH1.

DigiD is vervallen en kan niet meer worden toegepast. Om over te stappen van DigiD naar eHerkenning, klik op: www.overstappen.eherkenning.nl Als u géén DigiD heeft, kunt u eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau eH1 aanvragen via een van de erkende aanbieders: www.eherkenning.nl/overheidsdienstverleners/aanbieders

 

Deel deze pagina: