ZZP-ers aantal groeit; Kamer van Koophandel geeft seminar

Kamer van Koophandel

Het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp-ers) neemt flink toe sinds 2002. In de bouw is landelijk zelfs sprake van een toename van het aantal zzp-ers met 52 procent. Voor iedereen die wil starten als zzp-er of freelancer organiseert de Kamer van Koophandel het seminar 'Starten als Freelancer'. Het seminar vindt plaats op 15 mei van 19.00 tot 22.00 uur in het gebouw van de Kamer van Koophandel te Venlo.

Werken als zzp-er of freelancer is voor veel mensen aantrekkelijk vanwege de grote mate van zelfstandigheid. Het is echter van belang te weten met welke wettelijke spelregels men te maken krijgen. Een zzp'er of freelancer is voor de wet niet altijd een ondernemer. Verschillende instanties hanteren elk eigen definities. In heldere taal komen tijdens het seminar juridische en fiscale aspecten aan bod en wordt de VAR-verklaring behandeld.

De Kamer van Koophandel organiseert het seminar in samenwerking met Contour accountants en Belastingadviseurs. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.kvk.nl/seminars of bellen naar 077-3203333.

Deel deze pagina: