ZZP Incassoarrangement zorgt voor betaalde facturen

ZZP Nederland

ZZP Incassoarrangement zorgt voor betaalde facturen

Veel ZZP’ers hebben vaak moeite dat hun facturen te laat betaald worden. In een aantal gevallen worden ze zelfs helemaal niet betaald door de opdrachtgever. Als kleine zelfstandige sta je dan vaak niet sterk, dat kan beter.

Een eerste vereiste is het vastleggen van een opdracht. Veel ZZP’ers vergeten dat. Middels een model- opdrachtovereenkomst kunnen aangesloten zelfstandigen van ZZP Nederland hun opdracht op eenvoudige wijze vastleggen. In deze gratis modelovereenkomst staan alle belangrijke zaken zoals omvang van de opdracht, bedragen, betaaltermijnen, verantwoordelijkheden etc. Mocht een opdrachtgever dan te laat of niet willen betalen dan heeft u ten minste de zaken duidelijk vastgelegd.

Bij het uitblijven van betalingen dient u snel een eerste herinnering te sturen, op vriendelijke, maar duidelijke wijze. Vervolgens kunt u na een bepaalde periode een tweede herinnering sturen met een scherpere toon. Als de opdrachtgever dan nog niet betaald dient u een ingebrekestelling te versturen. Als de opdrachtgever hardnekkig weigert te betalen doe dan de vordering zo snel mogelijk naar een gerenommeerde deurwaarder. Het is uw geld en niet betalende klanten zijn geen klanten.

ZZP Incassoarrangement lost uw problemen op
Met het ZZP Incassoarrangement staat u al een stuk sterker. In het arrangement zitten voorbeeldbrieven, richtlijnen voor verbetering van uw incassobeleid, stickers die aangeven dat u bent aangesloten bij Bos Incasso, die u op de herinneringen kunt plakken en een aantal Bos Incassoletters waarmee u een ingebrekestelling kunt versturen. Indien uw opdrachtgever dan nog niet betaald heeft stuurt u uw vordering naar Bos Incasso die de zaak kosteloos van uw overnemen en een traject in gang zetten. In vrijwel alle gevallen wordt de rekening dan snel betaald zonder dat u daar omkijken naar heeft. De abonnementskosten voor het ZZP Incassoarrangement zijn 140 Euro voor aangeslotenen en 165 Euro voor niet aangeslotenen bij ZZP Nederland. (excl. btw)

Meer info of aanmelden: klik hier

 

Deel deze pagina: