ZZP koeriers bereiken overeenstemming met Netwerk VSP

Stichting ZZP Nederland

Gesprekken leiden tot akkoord voor ZZP'ers, protestactie van de baan

Zaandam- het conflict over de aangekondigde tariefverlaging voor de subcontractors van Netwerk VSP in regio Zaandam is gistermiddag tot een oplossing gekomen. De voorgenomen protestactie, die vanmorgen om 06.00 uur zou starten, is daarmee van de baan.

De 32 ZZP koeriers, die in opdracht van Netwerk VSP voor de distributie van folderpakketten zorgen, werden onverwacht geconfronteerd met een eenzijdige verlaging van het overeengekomen tarief. Men zag geen andere uitweg om de opdrachtgever tot andere gedachten te brengen, dan een "wilde protestactie", die vanmorgen zou plaatsvinden.

Eerder deze week werd contact gezocht met Stichting ZZP Nederland voor advies en bemiddeling. Voorzitter Maarten Post was bereid tot bemiddeling en adviseerde om met de opdrachtgever in gesprek te gaan, zodat acties zouden kunnen worden voorkomen. De directie van Netwerk VSP verklaarde zich donderdagmorgen bereid tot een gesprek met een delegatie van de zelfstandigen, waarin men uiteindelijk tot een akkoord wist te komen.

Woordvoerder Kleinman van de subcontractors verklaarde tevreden te zijn met het resultaat en de constructieve opstelling van de opdrachtgever. 

Deel deze pagina: