ZZP Nederland: Collectieve Zorgverzekering bespaart flink

ZZP Nederland

Nu overstappen naar collectief bespaart ZZP'er veel geld

ZZP'ers maken steeds meer gebruik van de collectieve zorgverzekering via Stichting ZZP Nederland. Ondanks dat de bereidheid tot overstappen van de zorgverzekeraar blijkbaar niet erg groot is stappen wel veel ZZP'ers over naar een collectief, al dan niet bij hun huidige zorgverzekering. Dat levert meestal een voordeel op van enkele honderden euro’s per jaar terwijl de aangeboden zorg niet verandert.

ZZP Nederland biedt de 30.000 aangesloten zelfstandigen een collectieve zorgverzekering bij vijf verschillende zorgaanbieders. Bovendien geldt het collectieve aanbod ook voor partner en kinderen van de ZZP’er. De vijf grootste zorgverzekeraars van Nederland, Menzis, CZ, Avero/Achmea, VGZ en bij De Amersfoortse bieden een korting tot maximaal 10% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekeringen.

Veel mensen vinden, door de ondoorzichtigheid van de aanvullende verzekeringen, het lastig een keus te maken om in het grote aanbod. Daarvoor stelt ZZP Nederland een vergelijkmodule beschikbaar. Hierin kan men vooral de aanvullende verzekeringen onderling vergelijken.

Ook is er veel belangstelling om het eigen risico te vergroten naar het maximale (860,-) Hiermee bespaart men flink premie en zolang er geen buitensporige ziekte kosten zijn (hoger dan 360,-) levert dit een besparing op van ca. 240,- per persoon. U dient wel aangesloten te zijn bij ZZP Nederland om een verzekering met korting af te kunnen sluiten (slechts 20,- per jaar excl.btw)

Overstappen naar een collectief is dus bijzonder lonend en een kleine moeite om uit te voeren. De aangesloten zelfstandigen kunnen de verzekeraar melden dat men is aangesloten bij ZZP Nederland en het collectiviteitnummer doorgeven. Vanaf dat moment is het voordeel begonnen…

Link: | collectieve ZZP zorgverzekering | nog niet aangesloten? |

Deel deze pagina: